Bukvalno Godzilla Minus One

Godzilla Minus One (2023)

“Godzilla Minus One” je film Takašija Jamazakija, još jedan film o prvom i najpoznatijem kaiju čudovištu, Godzili, koje je svet upoznao 1954. godine u japanskom istoimenom filmu.

Godzila se od tada na filmu pojavljivao u mnooogim japanskim filmovima, ali i u nekim američkim. Američki filmovi su možda poznatiji, ali daleko inferiorniji, pre svega jer im je na umu blokbaster, a fokus uvek na efektima, pa se suština gubi.

“Godzilla Minus One” je zanimljiv jer je imao jako mali budžet, a ima neverovatne efekte koji oduzimaju dah, ljudsku priču i likove do kojih nam je stalo i bitnu temu. Zanimljivo je i to da je američka filmska Akademija nagradila ovaj film Oskarom za najbolje vizuelne efekte.

Poslušajte ovu epizodu i zbog mnogih drugih zanimljivosti i, naravno, naših digresija i ekskurzija u video igre i anime.

Takođe, u ovoj epizodi (neko bi rekao da) smo imali nekih tehničkih problema u nekoliko momenata na par minuta, ali istina je da je to samo Kristian napajao svoje leđne bodlje u tim trenucima.